Vishnu 108 Names | विष्णु जी के 108 नाम [PDF]

Vishnu 108 Names | विष्णु जी के 108 नाम [PDF]

भगवान विष्णु जी के 108 नाम का जाप करने से कई आध्यात्मिक और धार्मिक फायदे हैं। Vishnu 108 Names अलग-अलग रूप और गुणों को दर्शाते हैं, उन्हें जपने से मन और चेतना को शांति मिलती है।

  • हर नाम अपने आप में एक पवित्र और शक्ति से भरपूर होता है, जो साधक के मन और आत्मा का उत्थान करता है। Bhagwan Vishnu Ke Naam का उच्चारण करने से, व्यक्ति की प्रेम भक्ति में वृद्धि होती है।
  • Vishnu Ji Ke 108 Naam  उनके विविध अवतार और उनके विविध गुणों को समझने का भी एक माध्यम हैं। भगवान विष्णु के नाम को उच्चारित करके, न केवल अपने आध्यात्मिक सफर को सुधार सकता है, बल्कि अपने जीवन की समस्याओं से भी मुक्ति पा सकता है।
  • भगवान विष्णु के नाम जप करने से कृपा और आशीर्वाद को अपने जीवन में अनुभव कर सकता है, जो उसके मन और आत्मा को सुख और समाधान देता है।

Vishnu 108 Names | विष्णु जी के 108 नाम [PDF]

  1. विष्णु
    ॐ विष्णवे नमः।
    Om Vishnave Namah।
  2. लक्ष्मीपति
    ॐ लक्ष्मीपतये नमः।
    Om Lakshmipataye Namah।
  3. कृष्ण
    ॐ कृष्णाय नमः।
    Om Krishnaya Namah।
  4. वैकुण्ठ
    ॐ वैकुण्ठाय नमः।
    Om Vaikunthaya Namah।
  5. गरुडध्वजा
    ॐ गरुडध्वजाय नमः।
    Om Garudadhwajaya Namah।
  6. परब्रह्म
    ॐ परब्रह्मणे नमः।
    Om Parabrahmane Namah।
  7. जगन्नाथ
    ॐ जगन्नाथाय नमः।
    Om Jagannathaya Namah।
  8. वासुदेव
    ॐ वासुदेवाय नमः।
    Om Vasudevaya Namah।
  9. त्रिविक्रम
    ॐ त्रिविक्रमाय नमः।
    Om Trivikramaya Namah।
  10. दैत्यान्तका
    ॐ दैत्यान्तकाय नमः।
    Om Daityantakaya Namah।
  11. मधुरि
    ॐ मधुरिपवे नमः।
    Om Madhuripave Namah।
  12. तार्क्ष्यवाहन
    ॐ तार्क्ष्यवाहनाय नमः।
    Om Tarkshyavahanaya Namah।
  13. सनातन
    ॐ सनातनाय नमः।
    Om Sanatanaya Namah।
  14. नारायण
    ॐ नारायणाय नमः।
    Om Narayanaya Namah।
  15. पद्मनाभा
    ॐ पद्मनाभाय नमः।
    Om Padmanabhaya Namah।
  16. हृषीकेश
    ॐ हृषीकेशाय नमः।
    Om Hrishikeshaya Namah।
  17. सुधाप्रदाय
    ॐ सुधाप्रदाय नमः।
    Om Sudhapradaya Namah।
  18. माधव
    ॐ माधवाय नमः।
    Om Madhavaya Namah।
  19. पुण्डरीकाक्ष
    ॐ पुण्डरीकाक्षाय नमः।
    Om Pundarikakshaya Namah।
  20. स्थितिकर्ता
    ॐ स्थितिकर्त्रे नमः।
    Om Sthitikarta Namah।
  21. परात्परा
    ॐ परात्पराय नमः।
    Om Paratparaya Namah।
  22. वनमाली
    ॐ वनमालिने नमः।
    Om Vanamaline Namah।
  23. यज्ञरूपा
    ॐ यज्ञरूपाय नमः।
    Om Yajnarupaya Namah।
  24. चक्रपाणये
    ॐ चक्रपाणये नमः।
    Om Chakrapanaye Namah।
  25. गदाधर
    ॐ गदाधराय नमः।
    Om Gadadharaya Namah।
  26. उपेन्द्र
    ॐ उपेन्द्राय नमः।
    Om Upendraya Namah।
  27. केशव
    ॐ केशवाय नमः।
    Om Keshavaya Namah।
  28. हंस
    ॐ हंसाय नमः।
    Om Hamsaya Namah।
  29. समुद्रमथन
    ॐ समुद्रमथनाय नमः।
    Om Samudramathanaya Namah।
  30. हरये
    ॐ हरये नमः।
    Om Haraye Namah।
  31. गोविन्द
    ॐ गोविन्दाय नमः।
    Om Govindaya Namah।
  32. ब्रह्मजनक
    ॐ ब्रह्मजनकाय नमः।
    Om Brahmajanakaya Namah।
  33. कैटभासुरमर्दनाय
    ॐ कैटभासुरमर्दनाय नमः।
    Om Kaitabhasuramardanaya Namah।
  34. श्रीधर
    ॐ श्रीधराय नमः।
    Om Shridharaya Namah।
  35. कामजनकाय
    ॐ कामजनकाय नमः।
    Om Kamajanakaya Namah।
  36. शेषशायिनी
    ॐ शेषशायिने नमः।
    Om Sheshashayine Namah।
  37. चतुर्भुज
    ॐ चतुर्भुजाय नमः।
    Om Chaturbhujaya Namah।
  38. पाञ्चजन्यधरा
    ॐ पाञ्चजन्यधराय नमः।
    Om Panchajanyadharaya Namah।
  39. श्रीमत
    ॐ श्रीमते नमः।
    Om Shrimate Namah।
  40. शार्ङ्गपाणये
    ॐ शार्ङ्गपाणये नमः।
    Om Sharngapanaye Namah।
  41. जनार्दनाय
    ॐ जनार्दनाय नमः।
    Om Janardanaya Namah।
  42. पीताम्बरधराय
    ॐ पीताम्बरधराय नमः।
    Om Pitambaradharaya Namah।
  43. देव
    ॐ देवाय नमः।
    Om Devaya Namah।
  44. सूर्यचन्द्रविलोचन
    ॐ सूर्यचन्द्रविलोचनाय नमः।
    Om Suryachandravilochanaya Namah।
  45. मत्स्यरूप
    ॐ मत्स्यरूपाय नमः।
    Om Matsyarupaya Namah।
  46. कूर्मतनवे
    ॐ कूर्मतनवे नमः।
    Om Kurmatanave Namah।
  47. क्रोडरूप
    ॐ क्रोडरूपाय नमः।
    Om Krodarupaya Namah।
  48. नृकेसरि
    ॐ नृकेसरिणे नमः।
    Om Nrikesarine Namah।
  49. वामन
    ॐ वामनाय नमः।
    Om Vamanaya Namah।
  50. भार्गव
    ॐ भार्गवाय नमः।
    Om Bhargavaya Namah।
  51. राम
    ॐ रामाय नमः।
    Om Ramaya Namah।
  52. बली
    ॐ बलिने नमः।
    Om Baline Namah।
  53. कल्कि
    ॐ कल्किने नमः।
    Om Kalkine Namah।
  54. हयानना
    ॐ हयाननाय नमः।
    Om Hayananaya Namah।
  55. विश्वम्भरा
    ॐ विश्वम्भराय नमः।
    Om Vishwambharaya Namah।
  56. शिशुमारा
    ॐ शिशुमाराय नमः।
    Om Shishumaraya Namah।
  57. श्रीकराय
    ॐ श्रीकराय नमः।
    Om Shrikaraya Namah।
  58. कपिल
    ॐ कपिलाय नमः।
    Om Kapilaya Namah।
  59. ध्रुव
    ॐ ध्रुवाय नमः।
    Om Dhruvaya Namah।
  60. दत्तत्रेय
    ॐ दत्तत्रेयाय नमः।
    Om Dattatreyaya Namah।
  61. अच्युता
    ॐ अच्युताय नमः।
    Om Achyutaya Namah।
  62. अनन्त
    ॐ अनन्ताय नमः।
    Om Anantaya Namah।
  63. मुकुन्द
    ॐ मुकुन्दाय नमः।
    Om Mukundaya Namah।
  64. दधिवामना
    ॐ दधिवामनाय नमः।
    Om Dadhivamanaya Namah।
  65. धन्वन्तरि
    ॐ धन्वन्तरये नमः।
    Om Dhanvantaraye Namah।
  66. श्रीनिवास
    ॐ श्रीनिवासाय नमः।
    Om Shrinivasaya Namah।
  67. प्रद्युम्न
    ॐ प्रद्युम्नाय नमः।
    Om Pradyumnaya Namah।
  68. पुरुषोत्तम
    ॐ पुरुषोत्तमाय नमः।
    Om Purushottamaya Namah।
  69. श्रीवत्सकौस्तुभधरा
    ॐ श्रीवत्सकौस्तुभधराय नमः।
    Om Shrivatsakaustubhadharaya Namah।
  70. मुरारात
    ॐ मुरारातये नमः।
    Om Murarataye Namah।
  71. अधोक्षजा
    ॐ अधोक्षजाय नमः।
    Om Adhokshajaya Namah।
  72. ऋषभाय
    ॐ ऋषभाय नमः।
    Om Rishabhaya Namah।
  73. मोहिनीरूपधारी
    ॐ मोहिनीरूपधारिणे नमः।
    Om Mohinirupadharine Namah।
  74. सङ्कर्षण
    ॐ सङ्कर्षणाय नमः।
    Om Sankarshanaya Namah।
  75. पृथ्वी
    ॐ पृथवे नमः।
    Om Prithave Namah।
  76. क्षीराब्धिशायिनी
    ॐ क्षीराब्धिशायिने नमः।
    Om Kshirabdhishayine Namah।
  77. भूतात्म
    ॐ भूतात्मने नमः।
    Om Bhutatmane Namah।
  78. अनिरुद्ध
    ॐ अनिरुद्धाय नमः।
    Om Aniruddhaya Namah।
  79. भक्तवत्सल
    ॐ भक्तवत्सलाय नमः।
    Om Bhaktavatsalaya Namah।
  80. नर
    ॐ नराय नमः।
    Om Naraya Namah।
  81. गजेन्द्रवरद
    ॐ गजेन्द्रवरदाय नमः।
    Om Gajendravaradaya Namah।
  82. त्रिधाम्ने
    ॐ त्रिधाम्ने नमः।
    Om Tridhamne Namah।
  83. भूतभावन
    ॐ भूतभावनाय नमः।
    Om Bhutabhavanaya Namah।
  84. श्वेतद्वीपसुवास्तव्याय
    ॐ श्वेतद्वीपसुवास्तव्याय नमः।
    Om Shwetadwipasuvastavyaya Namah।
  85. सनकादिमुनिध्येयाय
    ॐ सनकादिमुनिध्येयाय नमः।
    Om Sankadimunidhyeyaya Namah।
  86. भगवत
    ॐ भगवते नमः।
    Om Bhagavate Namah।
  87. शङ्करप्रिय
    ॐ शङ्करप्रियाय नमः।
    Om Shankarapriyaya Namah।
  88. नीलकान्त
    ॐ नीलकान्ताय नमः।
    Om Nilakantaya Namah।
  89. धराकान्त
    ॐ धराकान्ताय नमः
    Om Dharakantaya Namah।
  90. वेदात्मन
    ॐ वेदात्मने नमः।
    Om Vedatmane Namah।
  91. बादरायण
    ॐ बादरायणाय नमः।
    Om Badarayanaya Namah।
  92. भागीरथीजन्मभूमि पादपद्मा
    ॐ भागीरथीजन्मभूमि पादपद्माय नमः।
    Om Bhagirathijanmabhumi Padapadmaya Namah।
  93. सतां प्रभवे
    ॐ सतां प्रभवे नमः।
    Om Satam Prabhave Namah।
  94. स्वभुवे
    ॐ स्वभुवे नमः।
    Om Swabhuve Namah।
  95. विभव
    ॐ विभवे नमः।
    Om Vibhave Namah।
  96. घनश्याम
    ॐ घनश्यामाय नमः।
    Om Ghanashyamaya Namah।
  97. जगत्कारणाय
    ॐ जगत्कारणाय नमः।
    Om Jagatkaranaya Namah।
  98. अव्यय
    ॐ अव्ययाय नमः।
    Om Avyayaya Namah।
  99. बुद्धावतार
    ॐ बुद्धावताराय नमः।
    Om Buddhavataraya Namah।
  100. शान्तात्म
    ॐ शान्तात्मने नमः।
    Om Shantatmane Namah।
  101. लीलामानुषविग्रह
    ॐ लीलामानुषविग्रहाय नमः।
    Om Lilamanushavigrahaya Namah।
  102. दामोदर
    ॐ दामोदराय नमः।
    Om Damodaraya Namah।
  103. विराड्रूप
    ॐ विराड्रूपाय नमः।
    Om Viradrupaya Namah।
  104. भूतभव्यभवत्प्रभ
    ॐ भूतभव्यभवत्प्रभवे नमः।
    Om Bhutabhavyabhavatprabhave Namah।
  105. आदिदेव
    ॐ आदिदेवाय नमः।
    Om Adidevaya Namah।
  106. देवदेव
    ॐ देवदेवाय नमः।
    Om Devadevaya Namah।
  107. प्रह्लादपरिपालक
    ॐ प्रह्लादपरिपालकाय नमः।
    Om Prahladaparipalakaya Namah।
  108. श्रीमहाविष्णुॐ श्रीमहाविष्णवे नमः। Om Shrimahavishnave Namah।

 

विष्णु जी के 108 नाम PDF

PDF

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top